Η κωμικοτραγική ασυνέπεια ενός πρασινοφρουρού παντός καιρού

0
1318

Η ασυνέπεια του Ηλία Μόσιαλου, είναι για γέλια και για κλάματα

 

Του Τηλέμαχου Χορμοβίτη

O πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ και καθηγητής πολιτικής της υγείας στο LSE, Ηλίας Μόσιαλος έγινε γνωστός ανά το πανελλήνιο την άνοιξη ως ένας από τους πιο θερμούς υποστηρικτές της κυβερνητικής πολιτικής του λοκντάουν. Ήταν από τους πρώτους που υποστήριξαν ότι το λοκντάουν στην Ελλάδα έπρεπε να επιβληθεί νωρίς και στις συνεντεύξεις του ήταν εναντίον της «πρόωρης» χαλάρωσης των περιοριστικών μέτρων και μάλιστα ζητούσε να διατηρηθούν για 3 μήνες! 

Μετά την άρση των μέτρων και όταν όλη η κυβέρνηση άλλαξε ρότα και απέκλειε το ενδεχόμενο ενός νέου λοκντάουν, ο Ηλίας Μόσιαλος σήκωσε κι αυτός το αντικαραντινικό λάβαρο! Έτσι, το καλοκαίρι μας έλεγε ότι δεν αντέχουμε να πάμε σε δεύτερο λοκντάουν, ότι πρέπει να μάθουμε να ζούμε με τον ιό  και μάλιστα προσπάθησε να μας πείσει, κόντρα στις ίδιες τις δηλώσεις που έκανε το προηγούμενο διάστημα, ότι δέκα μόλις ημέρες μετά την επιβολή του ανοιξιάτικου λοκντάουν ήταν από τους πρώτους που τοποθετήθηκαν υπέρ της άρσης του. Συμπλέοντας με την κυβερνητική γραμμή, ο Μόσιαλος συνέχιζε να υποστηρίζει την θέση πως μια δεύτερη καραντίνα θα ήταν καταστροφική και το φθινόπωρο.

Και σήμερα που μαθαίνουμε ότι η κυβέρνηση σχεδιάζει να ξαναβάλει λουκέτο στην χώρα και οι φήμες λένε ότι θα κρατήσει «μόνο» 3 εβδομάδες, ο Μόσιαλος, αν και έκανε πάλι κριτική εναντίον της πολιτικής των λοκντάουν, δεν φάνηκε να χαλιέται ιδιαίτερα από μια καραντίνα που θα κρατήσει «για μικρό χρονικό διάστημα». Και αν κρατήσει και λίγο παραπάνω, δεν θα χαλάσουμε τις καρδιές μας! Ο Μόσιαλος θα είναι εδώ για να υπερασπιστεί και αυτήν την κυβερνητική πολιτική. Παντός καιρού ο κυρ Ηλίας, όπως όλοι οι πρώην πρασινοφρουροί, άλλωστε.

 

***

Βρίσκετε ενδιαφέροντα τα άρθρα στην «Ελεύθερη Αγορά»; Εκτιμάτε την προσπάθεια μας; Κάντε τώρα μια δωρεά 5 ευρώ και ενισχύστε μας.