Συνέδριο Νέας Δημοκρατίας: Την πήρε το ποτάμι…

0
2029
Αλγεινή εντύπωση προκάλεσε η ταύτιση της νέας δημοκρατίας με το ποτάμι του Σταύρου Θεοδωράκη.
Αλγεινή εντύπωση προκάλεσε η ταύτιση της νέας δημοκρατίας με το ποτάμι του Σταύρου Θεοδωράκη.

Το «Ποτάμι Νο1», για το οποίο τόσο καλά λόγια έχει να πει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, υπήρξε ένα μίγμα χαζοχαρούμενου χιπστερισμού και μνημονιακού τζιχαντισμού. Από την πρώτη στιγμή, μάζεψε όλους εκείνους τους πολιτικούς γυρολόγους του «εκσυγχρονισμού» που πιστεύουν πως το Μνημόνιο είναι ευλογία και που αντιμετωπίζουν ως Ευαγγέλιο κάθε ασυναρτησία που εκπορεύεται από το Ιερατείο των Βρυξελλών

 

Του Τηλέμαχου Χορμοβίτη

Το Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας ήταν ένα ακόμη επεισόδιο στη μετεξέλιξη του κόμματος σε «Ποτάμι Νο2». Όχι μόνο επειδή ο ιδεολογικός γκουρού του Σταύρου Θεοδωράκη , Στέλιος Ράμφος, ήταν προσκεκλημένος ομιλητής και, κατά την προσφιλή του συνήθεια, μας είπε για μια ακόμη φορά πόσο απαίσιος λαός είμαστε. Ήταν ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης που από το βήμα του Συνεδρίου χαρακτήρισε το «Ποτάμι» «μεταρρυθμιστικό, συνεπές και υπεύθυνο», για να προσθέσει πως οι διαφορές μεταξύ των δυο κομμάτων είναι «δυσδιάκριτες».

Το «Ποτάμι Νο1», για το οποίο τόσο καλά λόγια έχει να πει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, υπήρξε ένα μείγμα χαζοχαρούμενου χιπστερισμού και μνημονιακού τζιχαντισμού. Από την πρώτη στιγμή, μάζεψε όλους εκείνους τους πολιτικούς γυρολόγους του «εκσυγχρονισμού» που πιστεύουν πως το Μνημόνιο είναι ευλογία και που αντιμετωπίζουν ως Ευαγγέλιο κάθε ασυναρτησία που εκπορεύεται από το Ιερατείο των Βρυξελλών . Μάζεψε όλους εκείνους τους «πεφωτισμένους» που με ανασηκωμένο φρύδι και μανταμσουσουδίστικη υπεροψία κουνάνε συνέχεια το δάχτυλο σε μας τους …Βαλκάνιους και …άξεστους ιθαγενείς και των οποίων ο μόνιμος καημός συνοψίζεται στην φράση «εμείς πότε θα γίνουμε Ευρώπη;» .

Ο μέντορας του «Ποταμιού», Στέλιος Ράμφος, ανακάλυψε τα αίτια της ελληνικής κακοδαιμονίας στην…κακιά συνήθεια του Νεοέλληνα να έχει ιδιόκτητη κατοικία (άκουσον, άκουσον!). Το κόμμα αυτό στέγασε τις ανησυχίες του Λυκούργου Λιαρόπουλου, προτού αυτός αναφωνήσει, σε μια κρίση ευρωπατριωτικού παροξυσμού : «Γερά Γερούν!» . Εκεί βρήκε θαλπωρή και το golden boy του μνημονιακού φορομπηχτισμού, Χάρης Θεοχάρης, που ως Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων έλεγε πως η χώρα «χρειάζεται μια φορολογική διοίκηση που να φοβίζει τον κόσμο». Και φυσικά το «Ποτάμι» είναι ο πιο φανατικός θιασώτης της «πολιτικής ορθότητας» υποστηρίζοντας κάθε νόμο, που σκοπεύει να επιβάλλει την προοδευτική ατζέντα στην ελληνική κοινωνία (από τον αντιρατσιστικό μέχρι τo νόμο περί ταυτότητας φύλου).

Tί και αν οι ψηφοφόροι γύρισαν την πλάτη στο «Ποτάμι»; Tι και αν οι ιδέες του βρίσκονται σε υποχώρηση διεθνώς; Tι και αν ένα ελιτίστικο κλαμπ, που ανήκει στην Ευρωπαϊκή Σοσιαλιστική Ομάδα, μικρή σχέση μπορεί να έχει με ένα κεντροδεξιό λαϊκό κόμμα εξουσίας ; Παρ’όλα αυτά, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θεωρεί εξαιρετική ιδέα την «ποταμοποίηση» της Νέας Δημοκρατίας! Οι αναλυτές πολιτικής στρατηγικής θα έσκιζαν τα πτυχία τους!

 

***

Το άρθρο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα «Δημοκρατία»