Ron Paul: Οι νεοσυντηρητικοί πολεμοκάπηλοι επιστρέφουν δριμύτεροι

0
2724
Ron Paul: ξεχάστε το ότι χρειαζόμαστε ένα τρίτο πολιτικό κόμμα στις ΗΠΑ - χρειαζόμαστε ένα δεύτερο πολιτικό κόμμα. Ο Trump παραδέχεται ότι για να τροφοδοτήσει το πολεμικό κράτος και να κάνει ακόμα πιο πλούσιο το μιλιταριστικό-βιομηχανικό σύμπλεγμα, ήταν απαραίτητο να πετάξει αμέτρητα δολάρια φορολογουμένων Αμερικανών
Ron Paul: ξεχάστε το ότι χρειαζόμαστε ένα τρίτο πολιτικό κόμμα στις ΗΠΑ - χρειαζόμαστε ένα δεύτερο πολιτικό κόμμα. Ο Trump παραδέχεται ότι για να τροφοδοτήσει το πολεμικό κράτος και να κάνει ακόμα πιο πλούσιο το μιλιταριστικό-βιομηχανικό σύμπλεγμα, ήταν απαραίτητο να πετάξει αμέτρητα δολάρια φορολογουμένων Αμερικανών.

Οι νεοσυντηρητικοί πολεμοκάπηλοι πρέπει να κατασκευάσουν εχθρούς για να διατηρηθεί πλούσια η κλίκα της Ουάσινγκτον, ακόμη και αν η υπόλοιπη χώρα πλήττεται από την καταστροφή του δολαρίου.

 

Του Ron Paul δημοσιευμένο αρχικά στο RonPaul Institute 

Απόδοση: Ευθύμης Μαραμής

Οι τερατώδεις πολεμικές δαπάνες του προέδρου Trump

Την Παρασκευή, ο Πρόεδρος Trump υπέγραψε το νομοσχέδιο για τις συνολικές δαπάνες του 2018. Το ποσό των 1,3 τρισεκατομμυρίων δολαρίων, που αποτελούν το ύψος της δαπάνης, είναι τόσο τερατώδες που θα είχε κάνει την εξίσου σπάταλη διοίκηση του Ομπάμα να κοκκινίσει. Τα πλατιά χαμόγελα ικανοποίησης κορυφαίων Δημοκρατικών του Κογκρέσου – όπως η Pelosi και ο Schumer – θα στοιχειώσουν πιθανώς τους Ρεπουμπλικάνους στις ενδιάμεσες εκλογές. Εάν συμβεί κάτι τέτοιο, θα τους αξίζει.

Ακόμα και ο Πρόεδρος Trump παραδέχτηκε ότι το νομοσχέδιο είναι φρικτό. Όπως είπε στην τελετή υπογραφής, «υπάρχουν πολλά πράγματα που δεν έπρεπε να περιλαμβάνονται σε αυτό το νομοσχέδιο, αλλά ήμασταν, κατά κάποιον τρόπο, αναγκασμένοι – αν θέλαμε να οικοδομήσουμε τον στρατό μας …»

Γι ‘αυτό συχνά λέω: ξεχάστε το ότι χρειαζόμαστε ένα τρίτο πολιτικό κόμμα στις ΗΠΑ – χρειαζόμαστε ένα δεύτερο πολιτικό κόμμα. Ο Trump παραδέχεται ότι για να τροφοδοτήσει το πολεμικό κράτος και να κάνει ακόμα πιο πλούσιο το μιλιταριστικό-βιομηχανικό σύμπλεγμα, ήταν απαραίτητο να πετάξει αμέτρητα δολάρια φορολογουμένων Αμερικανών.

Αλλά κανείς δεν «ανάγκασε» τον Πρόεδρο Trump να υπογράψει το νομοσχέδιο. Το κόμμα του ελέγχει και τα δύο μέρη του Κογκρέσου. Ξέρει ότι κανείς στην Ουάσινγκτον δεν νοιάζεται για τα ελλείμματα, οπότε ήταν παραπάνω από πρόθυμος να σκορπίσει αυτά τα χρήματα που θα δημιουργήσει η ομοσπονδιακή τράπεζα, ώστε να ενισχύσει τις μαζικές πολεμικές του δαπάνες.

Και τι ισχύει για τον μιλιταρισμό που χρηματοδοτείται από αυτό το νομοσχέδιο; Ο υπουργός Άμυνας James Mattis δήλωσε στην ίδια συνέντευξη Τύπου ότι: «όπως σημείωσε ο Πρόεδρος, σήμερα λάβαμε τον μεγαλύτερο στρατιωτικό προϋπολογισμό στην ιστορία, αντιστρέφοντας πολλά χρόνια παρακμής και απρόβλεπτης χρηματοδότησης».

Είναι σωστό και λάθος ταυτόχρονα αυτό που είπε ο Mathis. Ναι, πρόκειται για μια ακόμη σημαντική αύξηση των στρατιωτικών δαπανών. Στην πραγματικότητα, οι ΗΠΑ συνεχίζουν να δαπανούν περισσότερα από τις επτά μεγαλύτερες χώρες μαζί, οι οποίες ακολουθούν στην κούρσα των πολεμικών εξοπλισμών. Αλλά η συνολική δήλωσή του είναι παραπλανητική. Ποιά είναι αυτά τα χρόνια παρακμής; Μήπως δεν πήραμε είδηση κάποια μείωση στρατιωτικών δαπανών υπό τον Πρόεδρο Obama; Μήπως η προηγούμενη κυβέρνηση έκλεισε τις χιλιάδες στρατιωτικές βάσεις σε περισσότερες από 150 χώρες και δεν το καταλάβαμε;

Όχι βέβαια.

Οι πολεμοκάπηλοι της Ουάσιγκτον

Όσον αφορά τον μιλιταρισμό, η κυβέρνηση Obama ήταν απλώς μια επέκταση της κυβέρνησης Bush, η οποία ήταν επέκταση του μιλιταρισμού της κυβέρνησης Clinton. Και ούτω καθεξής. Το μιλιταριστικό-βιομηχανικό σύμπλεγμα, εξακολουθεί να παράγει μυθικά κέρδη από φαντασιακούς εχθρούς. Τα mainstream Μέσα Ενημέρωσης, συνεχίζουν να παίζουν το παιχνίδι, ενισχύοντας την πολεμική προπαγάνδα που παράγεται από think tanks, τα οποία χρηματοδοτούνται από τους μεγαλοεργολάβους των πολεμικών εξοπλισμών.

Δεν πρόκειται για θεωρία συνωμοσίας. Πρόκειται για συνωμοτικό γεγονός. Πρέπει να κατασκευαστούν εχθροί για να διατηρηθεί πλούσια η κλίκα της Ουάσινγκτον, ακόμη και αν η υπόλοιπη χώρα πλήττεται από την καταστροφή του δολαρίου. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο οι νεοσυντηρητικοί συνεχίζουν να τα πηγαίνουν πολύ καλά σε αυτήν την κυβέρνηση.

Ενώ οι Trump και Mattis πανηγύριζαν για τις μεγάλες αυξήσεις των μιλιταριστικών δαπανών, ο πρόεδρος ανακοίνωσε ότι ο John Bolton, ένας από τους κύριους αρχιτέκτονες του πολέμου του Ιράκ, θα γίνει σύμβουλος εθνικής ασφάλειας. Όπως έγραψε ο πρώην αναλυτής της CIA Paul Pillar, αυτός ο άνθρωπος, όσο ήταν στο υπουργείο Εξωτερικών, ζήτησε από τους αναλυτές πληροφοριών να φθάσουν σε προκαθορισμένα συμπεράσματα σχετικά με το Ιράκ και τα Όπλα Μαζικής Καταστροφής που δήθεν κατείχε ο Sadam Husein. Παραποίησε τα στοιχεία για έναν πόλεμο.

Ο Bolton είναι που καλεί για πόλεμο κατά του Ιράν, της Βόρειας Κορέας, ακόμη και κατά της Κούβας! Η επιστροφή του σε ανώτατη κυβερνητική θέση, είναι μια επιστροφή στην αντισυνταγματική, ανήθικη και αποτυχημένη πολιτική του «προληπτικού» πολέμου.

Μην κάνετε λάθος να πιστέψετε το αντίθετο: οι νεοσυντηρητικοί επέστρεψαν δριμύτεροι και αναζητούν έναν νέο πόλεμο. Μιλούν απευθείας στο αυτί του προέδρου. Θα είναι το Ιράν? Η Βόρεια Κορέα? Η Ρωσία? Η Κίνα? Ποιος θα είναι άραγε ο επόμενος στόχος αυτών των πολεμοκάπηλων;

 

***

Διαβάστε περισσότερα:

 

Βρίσκετε ενδιαφέροντα τα άρθρα στην «Ελεύθερη Αγορά»; Εκτιμάτε την προσπάθεια μας; Κάντε τώρα μια δωρεά 5 ευρώ και ενισχύστε μας.