«Πολιτικά ορθός» φεμινισμός, ακραία θρησκοληψία και αριστερά

0
3994
Σε ημερίδα με τίτλο «Πορνεία: Μια ακόμη μορφή έμφυλης βίας. Στρατηγικές, υποστηρικτικά μέτρα, δράσεις ευαισθητοποίησης και καταπολέμησης του φαινομένου» η Φωτεινή Κούβελα, Γενική Γραμματέας Ισότητας των φίλων εξέφρασε τη γνωστή, ακραία άποψή της ότι κάθε είδους πορνείας αποτελεί και καταναγκασμό.
Σε ημερίδα με τίτλο «Πορνεία: Μια ακόμη μορφή έμφυλης βίας. Στρατηγικές, υποστηρικτικά μέτρα, δράσεις ευαισθητοποίησης και καταπολέμησης του φαινομένου» η Φωτεινή Κούβελα, Γενική Γραμματέας Ισότητας των φίλων εξέφρασε τη γνωστή, ακραία άποψή της ότι κάθε είδους πορνείας αποτελεί και καταναγκασμό.

παρότι ξεκινούν από διαφορετική βάση, ο «πολιτικά ορθός» φεμινισμός και η ακραία θρησκοληψία μοιράζονται την ίδια σεμνοτυφία και την ίδια απέχθεια απέναντι στην πορνεία, την πορνογραφία και άλλες ηδονιστικές πλευρές της σύγχρονης κοινωνίας.

 

Του Τηλέμαχου Χορμοβίτη

Διαβάζουμε εν τω μεταξύ, πως η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ ετοιμάζεται να ποινικοποιήσει την αγορά σεξουαλικών υπηρεσιών, δηλαδή ουσιαστικά να ποινικοποιήσει την πορνεία. Μα, θα αναρωτηθείτε, είναι δυνατόν ένα προοδευτικό, αριστερό κόμμα να κάνει αυτό που δεν τόλμησε να κάνει ούτε η πιο θρησκόληπτη και πουριτανική Άκρα Δεξιά; (που μεταξύ μας ποτέ δεν είχαμε τέτοια στην χώρα μας)

Φυσικά και είναι δυνατόν. Ξεχάστε τα κηρύγματα περί σεξουαλικής απελευθέρωσης της δεκαετίας του ’60. Για την νέα «πολιτικά ορθή» Αριστερά και τον ριζοσπαστικό φεμινισμό, ελεύθερα εκδιδόμενες γυναίκες δεν υπάρχουν. Όλες οι γυναίκες που δουλεύουν στην βιομηχανία του σεξ είναι θύματα της …πατριαρχίας και του καπιταλισμού, η πορνεία είναι μια ακόμη μορφή «έμφυλης βίας» (όπως μας λέει η Γενική Γραμματεία Ισότητας στην αφίσα της φωτογραφίας) και επομένως η πορνεία πρέπει να απαγορευτεί! Όμως, η κοσμοθεωρία της «πολιτικά ορθής» Αριστεράς υποτιμάει βαθύτατα τις γυναίκες που υποτίθεται ότι θέλει να προστατεύσει , αφού τις παρουσιάζει σαν αιώνια θύματα, καθηλωμένες σε μια μόνιμη παιδική ηλικία, ανίκανες να πάρουν τις σωστές αποφάσεις για την ζωή τους. Μόνη σωτηρία τους ο… κρατικός νταβατζής που ξέρει το καλό τους καλύτερα από τις ίδιες!

Όπως μας έλεγε το icon της ανανεωτικής αριστεράς, Μαρία Ρεπούση, σε μια παλιά της ομιλία στο ΚΕΦΙΜ, η κατάργηση της πορνείας είναι «θέμα πολιτισμού» και αν μια γυναίκα θέλει να διαθέσει το σώμα της δεν είναι μόνο δικό της θέμα αλλά ολόκληρης της κοινωνίας! Και στο τέλος της ομιλίας της ευχήθηκε κάποια στιγμή η πορνεία να αντιμετωπίζεται από τα κράτη όπως η παιδική εργασία (γιατί, προφανώς, οι γυναίκες που εκδίδονται έχουν μυαλό μικρού παιδιού). Επιπλέον, οι αριστερές οργανώσεις δεν αναλογίζονται πως η απαγόρευση της παιδικής εργασίας, οδήγησε ακριβώς στα αποτελέσματα που επιδίωκε να «διορθώσει» η κρατική παρέμβαση. Όπως επισημαίνει ο Thomas J. DiLorenzo:

Στον Τρίτο Κόσμο σήμερα, η εναλλακτική λύση έναντι της «παιδικής εργασίας» είναι πολύ συχνά η επαιτεία, η πορνεία, η εγκληματικότητα και ή λιμοκτονία. Οι αριστερές οργανώσεις παραδόξως διακηρύσσουν ότι ακολουθούν τον ηθικό δρόμο υποστηρίζοντας παρεμβατικές πολιτικές οι οποίες, τελικά, οδηγούν αναπόφευκτα σε αυτές τις συνέπειες.

Όχι, δεν ακούτε την Ελένη Λουκά, αλλά τους εκπροσώπους της «προοδευτικής» Αριστεράς. Γιατί παρότι ξεκινούν από διαφορετική βάση, ο «πολιτικά ορθός» φεμινισμός και η ακραία θρησκοληψία μοιράζονται την ίδια σεμνοτυφία και την ίδια απέχθεια απέναντι στην πορνεία, την πορνογραφία και άλλες ηδονιστικές πλευρές της σύγχρονης κοινωνίας. Το χουμε ξαναπεί : Ο πατερναλισμός και πουριτανισμός του 21ου αιώνα θα έχει «προοδευτικό» πρόσωπο.

 

***

Βρίσκετε ενδιαφέροντα τα άρθρα στην «Ελεύθερη Αγορά»; Εκτιμάτε την προσπάθεια μας; Κάντε τώρα μια δωρεά 5 ευρώ και ενισχύστε μας.