Οι φορολογούμενοι λεηλατούνται, για να δίνει ο ΟΑΕΔ επιδόματα «κοινωνικού τουρισμού»

0
2501
ο ΟΑΕΔ επιδοτεί τις διακοπές
ο ΟΑΕΔ επιδοτεί τις διακοπές "αναξιοπαθούντων".

Του Ευθύμη Μαραμή

Το 2010, ο Philipp Bagus έγραψε το εξαιρετικό βιβλίο «η τραγωδία του ευρώ» (διαθέσιμο για ανάγνωση στα Ελληνικά). Εκεί, εντόπιζε με έκπληξη και δικαιολογημένη ειρωνεία, πως το Ελληνικό κράτος επιδοτούσε, μεταξύ πολλών άλλων και τις… καλοκαιρινές διακοπές χιλιάδων Ελλήνων.

9 χρόνια μετά την έκδοση του βιβλίου, τα επιδόματα «κοινωνικού τουρισμού» συνεχίζονται σαν να μην έχει μεσολαβήσει τίποτα, όπως μπορούμε να διαπιστώσουμε στην ιστοσελίδα του ΟΑΕΔ. Αυτό συμβαίνει, όχι απλά με την ανοχή της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά με την ευγενή χρηματοδότηση της προς το Ελληνικό κράτος.

Την στιγμή που οι παραγωγοί πλούτου και οι συνεπείς αποταμιευτές λεηλατούνται με φορολογία που κυμαίνεται από 50 – 65% ως και 75%, ο ΟΑΕΔ και ο ΟΓΑ παρέχουν επιδόματα για …κοινωνικό τουρισμό. Η κατάσχεση περιουσιών μέσω ληστρικών φόρων τύπου ΕΝΦΙΑ και το ανηλεές κυνηγητό της καπιταλιστικής επιχειρηματικότητας εντείνονται μέρα με την μέρα, για να είναι σε θέση ο ΟΑΕΔ να παρέχει επιδόματα «κοινωνικού τουρισμού» από τα λύτρα του φορολογικού πλιάτσικου. 

Οι καπιταλιστές, οι επιχειρηματίες, οι επαγγελματίες οι εργαζόμενοι, οι αποταμιευτές και εν γένει οι άτυχοι φορολογούμενοι, τρώνε το ένα φορο-χαστούκι πίσω από το άλλο, προσπαθώντας με απόγνωση να σώσουν τις περιουσίες και τα εισοδήματα τους από την ληστρική μανία του κράτους. Στερούνται οι ίδιοι τις  διακοπές τους, για να στέλνει ο ΟΑΕΔ τον κάθε «αναξιοπαθούντα», διακοπές στη θέση τους πληρώνοντας τον με τα αρπαγμένα εισοδήματα και τις κλεμμένες περιουσίες τους.

***