Σοσιαλισμός: Ένας κατά συρροήν δολοφόνος

0
297

Ο Σοσιαλισμός έχει σκοτώσει περισσότερους από 100 εκατομμύρια ανθρώπους παγκοσμίως. Ο σοσιαλισμός ήρθε στη Βενεζουέλα πριν από 60 χρόνια και έχει αποδειχθεί ότι είναι η χειρότερη μορφή διακυβέρνησης όσον αφορά τη βελτίωση της ποιότητας ζωής

του Rafael Avecedo
Απόδοση: Μιχάλης Γκουντής

Εισαγωγή

Ο Σοσιαλισμός έχει σκοτώσει περισσότερους από 100 εκατομμύρια ανθρώπους παγκοσμίως. Ο σοσιαλισμός ήρθε στη Βενεζουέλα πριν από 60 χρόνια και έχει αποδειχθεί ότι είναι η χειρότερη μορφή διακυβέρνησης όσον αφορά τη βελτίωση της ποιότητας ζωής. Ο Ludwig von Mises είπε κάποτε ότι κάθε σοσιαλιστής είναι δυνητικός δικτάτορας και η ιστορία στη Βενεζουέλα στηρίζει τη δήλωσή του. Η χώρα μου κυβερνάται σήμερα από ένα από τα πιο τυραννικά, φαύλα και διεφθαρμένα καθεστώτα στον κόσμο και – ως αφοσιωμένο σοσιαλιστικό καθεστώς – δεν θα μπορούσε να είναι τίποτε άλλο.

Πολιτικές δολοφονίες

Στις 5 Οκτωβρίου, ένας ηγέτης του πολιτικού κόμματος Primero Justicia, Fernando Alban, δολοφονήθηκε από αυτούς τους εχθρούς της ελευθερίας. Κρατήθηκε και βασανίστηκε από τη SEBIN (την υπηρεσία πληροφοριών της Βενεζουέλας) και οι τραυματισμοί του ήταν τόσο σοβαροί που τελικά υπέκυψε σε αυτούς. Μετά το θάνατό του, το σώμα του ρίχτηκε από ένα κτήριο 10 ορόφων και αμέσως, επίσημα, βαφτίστηκε αυτοκτονία. Αυτή ήταν μια κραυγαλέα προσπάθεια ανακατεύθυνσης της ευθύνης σε άλλα μέρη. Ο «κύριος εισαγγελέας» της Βενεζουέλας δήλωσε ότι θα υπάρξουν συνέπειες σε όποιον δηλώνει δημοσίως ή υπονοεί ότι τη SEBIN δολοφόνησε τον Alban.

Ο Alban είναι μόνο το πιο πρόσφατο θύμα αυτού του καθεστώτος. Το κόμμα της αντιπολίτευσης δεν βοηθά και αποτελεί μέρος του προβλήματος, επειδή δεν κάνει τίποτα για να σταματήσει αυτό που συμβαίνει και θέλει μόνο την πολιτική εξουσία και τον έλεγχο της οικονομίας. Το 2017, οι δυνάμεις ασφαλείας δολοφόνησαν περισσότερους από 150 ανθρώπους που είχαν διαμαρτυρηθεί ενάντια στο καθεστώς, οι περισσότεροι από αυτούς ήταν νέοι φοιτητές που ήθελαν μια χώρα, όπου θα μπορούσαν να ζήσουν ελεύθερα.

Η κλασική σοσιαλιστική τακτική εξάλειψης των αντιπάλων – με κάθε κόστος – είναι κοινή και επαναλαμβάνεται διαρκώς.

Στις 12 Οκτωβρίου, φυλακίστηκε ο συνταξιούχος αξιωματικός της πολεμικής αεροπορίας Rafael Ernesto Díaz Cuello. Ο λόγος που έδωσε ο Jorge Rodriguez – ένας από τους πραιτωριανούς του καθεστώτος – ήταν ότι ο Diaz Cuello είναι ένοχος προδοσίας της πατρίδας. Ο Díaz Cuello δεν είναι προδότης. Ξέρω, γιατί είχα την ευκαιρία να μιλήσω και να μοιραστώ μαζί του την σκηνή ως ομιλητής. Είναι απλώς συνταξιούχος στρατιωτικός, ο οποίος μιλάει ενάντια στο καθεστώς και την κρίση που επικρατεί σήμερα στη Βενεζουέλα. Φυσικά, είναι στρατιωτικός και προέρχεται από αυτό το υπόβαθρο, αλλά μία από τις προτάσεις του κάνει την κυβέρνηση πολύ ανήσυχη. Υποστηρίζει μια μεταβατική κυβέρνηση που θα απομακρύνει την τρέχουσα κρίση από τη Βενεζουέλα, υιοθετώντας μια κυβερνητική δομή τύπου ελβετίας με την υποστήριξη των διεθνών δυνάμεων ασφαλείας ή την αναπαραγωγή της εμπειρίας της Σιγκαπούρης.

Ωστόσο, ο Díaz Cuello δεν είναι ο μόνος στρατιωτικός στη φυλακή ή που κατηγορείται για προδοσία. Τον Ιούνιο, η εφημερίδα της Βενεζουέλας El Nacional ανέφερε ότι περισσότεροι από 99 στρατιωτικοί αξιωματούχοι και προσωπικό ήταν φυλακισμένοι ή εκδιώχθηκαν από τα καθήκοντά τους εξαιτίας προδοτικής δραστηριότητας και συνωμοσίας κατά του καθεστώτος. Δύο στρατηγοί είναι μεταξύ των φυλακισμένων. Επιπλέον, υπάρχει και η περίπτωση του Oscar Pérez, πρώην αστυνομικού που ηγούταν μιας ομάδας ανταρτών που σφαγιάστηκε – παρά το γεγονός ότι είχαν ήδη παραδοθεί. Αυτό το είδος δεν έχει προηγούμενο στη Βενεζουέλα.

Κλείνοντας

Επομένως, όταν οι άνθρωποι αναλύουν την πραγματική ιστορία του σοσιαλισμού, είναι σημαντικό να κατανοήσουμε τα πολλά συστήματα που έχουν πνιγεί στο αίμα. Οι άνθρωποι, ειδικά οι νεαροί ιδεαλιστές, πρέπει να αναγνωρίσουν ότι η «κοινωνική δημοκρατία», ο «προοδευτισμός» ή ο «κοινωνικός χριστιανισμός» συχνά καταλήγουν στην καταστροφή της ζωής και της ελευθερίας για αμέτρητους ανθρώπους. Το να ανοίξεις το πολιτικό και οικονομικό σου σύστημα σε μια τέτοια απειλή είναι σαν να ανοίγεις το σπίτι σου σε έναν κατά συρροήν δολοφόνο.

***

Δημοσιευμένο αρχικά στο Ludwig von Mises Institute

Βρίσκετε ενδιαφέροντα τα άρθρα στην «Ελεύθερη Αγορά»; Εκτιμάτε την προσπάθεια μας; Κάντε τώρα μια δωρεά 5 ευρώ και ενισχύστε μας.

Διαβάστε περισσότερα: