To SPD προτίθεται να επιβάλει μαρξισμό στη Γερμανία

0
1408
O σοσιαλιστής Olaf Scholz του SPD ανέλαβε υπουργός οικονομικών στοχεύοντας να φορολογήσει τον "πλούτο".

Παρ’ όλες τις ιστορικές ενδείξεις ότι η αύξηση των φόρων μειώνει τις θέσεις εργασίας και τα οικονομικά οφέλη για τους ανθρώπους, οι σοσιαλιστές του SPD δεν μπορούν να ανεχθούν ότι κάποιος διαθέτει περισσότερα από όσα αυτοί και αδιαφορούν για τα ιστορικά δεδομένα.

 

 

Του Martin Armstrong

Το SPD στη Γερμανία είναι ένα αριστερό σοσιαλιστικό κόμμα που εξακολουθεί να πιστεύει στην εκμετάλλευση των πλουσίων βασισμένο στην γνήσια μαρξιστική παράδοση. Τώρα που το SPD απέκτησε εξουσία στον συνασπισμό με τη Μέρκελ, η γερμανική οικονομία βρίσκεται σε τέλεια ευθυγράμμιση με το μοντέλο οικονομικής εμπιστοσύνης που φτάνει μέχρι το 2020. Η ηγεσία του SPD έχει καταστήσει σαφές ότι θα αυξήσει τους φόρους στους πλούσιους για λόγους «δικαιοσύνης» καθώς, κατά την άποψη τους, όλοι πρέπει να έχουν το ίδιο καθαρό εισόδημα στο τέλος της ημέρας. Το ονομάζουν ως «δικαιότερη χρηματοδότηση των κρατικών καθηκόντων και διόρθωση των κοινωνικών ανισοτήτων».

Το SPD θα προωθήσει πλέον τη φορολογική του ατζέντα σε βάρος της Γερμανίας και της Ευρώπης στο σύνολό της. Παρ’ όλες τις ιστορικές ενδείξεις ότι η αύξηση των φόρων μειώνει τις θέσεις εργασίας και τα οικονομικά οφέλη για τους ανθρώπους, οι σοσιαλιστές του SPD δεν μπορούν να ανεχθούν ότι κάποιος διαθέτει περισσότερα από όσα αυτοί και αδιαφορούν για τα ιστορικά δεδομένα. Θα καταδιώξουν όχι μόνο τα υψηλά εισοδήματα, αλλά και τα περιουσιακά στοιχεία και, φυσικά, την πιο μισητή τους πρακτική – το να αφήνουν οι άνθρωποι κάτι για τα παιδιά τους ως κληρονομιά. Σκοπεύουν να αυξήσουν τους φόρους κληρονομιάς για να χρηματοδοτήσουν τα «καθήκοντα του κράτους», πράγμα που στην πραγματικότητα είναι ένας κωδικός για την διάσωση των συντάξεων και επιδομάτων του φαλιρισμένου κράτους πρόνοιας.

Μέχρι στιγμής, το SPD δεν έχει δηλώσει δημοσίως ποιους πολίτες θεωρεί πλούσιους. Αυτό ήταν πάντα ένα τεράστιο πρόβλημα. Ακόμα και στις ΗΠΑ, ο ορισμός των πλούσιων ξεκίνησε από τα 5 εκατομμύρια δολάρια και μειώθηκε στα 250.000 δολάρια ανά άτομο, πριν καταλήξει στη συνέχεια να θεωρείται ως πλούσια μια οικογένεια με συνολικό εισόδημα ύψους 250.000 δολαρίων. Ο εύκολος τρόπος αύξησης των φόρων είναι να επαναπροσδιορίζουμε συνεχώς ποιοι είναι οι «πλούσιοι», μειώνοντας αυτόν τον ορισμό και στη συνέχεια να το εφαρμόζουμε συνολικά στο εισόδημα των νοικοκυριών. Θα έρθει πιθανώς η μέρα που θα εφαρμόζεται σε παιδιά που κερδίζουν εισόδημα ενώ ζουν ακόμα στο σπίτι. Ο σκληρός εσωτερικός αγώνας για τη δημιουργία ενός νέου μεγάλου συνασπισμού με το CDU, θα έχει καταστροφικές επιπτώσεις οικονομικά στη Γερμανία και στην Ευρώπη. Το SPD αποκτά τελικά τον έλεγχο για να επιβάλει την σοσιαλιστική του ατζέντα.

Όπως έχει πει και κάποια Αμερικανίδα συγγραφέας:

«Το καλό νέο είναι πως σύμφωνα με την κυβέρνηση θα πληρώσουν οι πλούσιοι. Το κακό νέο είναι πως, σύμφωνα με την κυβέρνηση, είστε πλούσιοι».

 

 

***

Βρίσκετε ενδιαφέροντα τα άρθρα στην «Ελεύθερη Αγορά»; Εκτιμάτε την προσπάθεια μας; Κάντε τώρα μια δωρεά 5 ευρώ και ενισχύστε μας.

  • Το άρθρο δημοσιεύτηκε στον ιστότοπο Armstrong Economics

Διαβάστε περισσότερα: